Home » Is een vouwwagen iets voor jou?

Is een vouwwagen iets voor jou?

door Marleen
Zo vind je een vouwwagen

Als je echt van kamperen houdt, het tentgevoel, en je wil de luxe van een comfortabel bed en ook nog eens veel spullen mee kunnen nemen, dan kan je het beste een vouwwagen kopen. Zo einde blog.

Nee geintje, dan ben je er nog niet want je hebt heel veel verschillende vouwwagens. Vroeger toen ik met mijn ouders op vakantie ging hadden we 1 jaar een vouwwagen, ik weet nog dat het opzetten en afbreken een minder fijne bezigheid was. Toen wij ons gingen verdiepen in een vouwwagen was dat het eerste wat ik uit ging zoeken, hoe zit dat met het opzetten en afbreken… hier is veel van op youtube te vinden. Veel merken hebben filmpjes van het opzetten en afbreken. Ik hou van dit soort filmpjes, is dat raar?

Onze zoektocht naar een vouwwagen

Wij gingen in eerste instantie voor een tent kijken bij De Wit in Schijndel. Daar hebben ze hele mooie grote tenten. De beperkende factoren toen waren de kofferbakruimte en het luchtbed waar we op zouden moeten slapen. Dus zei de meneer van De Wit in Schijndel, ga maar eens hier boven kijken bij de vouwwagens. Dus wij liepen die trap op en daar stond ie, de Cabanon. Die mooie ronde vorm van de voortent en de luxe van 2 2-persoonsbedden met lattenbodem, donkere slaapcabines en een keukentje waar al je spulletjes inzitten en je zo hup achteraan de wagen hangt. En de kleur is ook echt heel fijn.

Conclusie, wij waren verliefd. Het enige wat wel een nadeel was, was de prijs. We gingen daarheen om ons te oriënteren op een tunneltent en nu stonden we bij de vouwwagens, dat was wel even een andere prijsklasse. Maar die investering is het meer dan waard geweest!

Welke vouwwagen past bij jou

Een vouwwagen via marktplaats

Wij hebben ervoor gekozen om op marktplaats te gaan zoeken naar een vrij nieuwe vouwwagen omdat dat net een paar duizend euro scheelt. En we vonden er één! Sindsdien hou ik alles wat op marktplaats voorbij komt van bepaalde merken wekelijks in de gaten, is dat ook raar?

Wat wel is dat ze de vouwwagens blijven upgraden natuurlijk, ieder jaar zijn er weer nieuwere snufjes op en aan de vouwwagen die het kamperen nog leuker en fijner maken. Dus nu hebben wij een vouwwagen uit 2018 en die heeft een aantal snufjes niet, die de nieuwe vouwwagens van Cabanon wel hebben. Het allergrootste voordeel is de easypack system die vanaf 2020 op de vouwwagens zit. Zodat je niet je tent en bedden open hoeft te klappen om bagage in de bakwagen te leggen en eruit te halen. Vooral bij minder weer in NL is dat erg fijn hebben we afgelopen zomer (2021) weer eens gemerkt. Maar he, je moet iets te wensen hebben anders is het leven ook maar saai. Wat ik ook een groot voordeel vind van de Cabanon Manga is dat de aanhangwagen als de tent ingeklapt is heel smal is. Als je een beetje een ruime garage hebt kan je hem aan huis zetten, ze verkopen zelfs wieltjes zodat je hem op zijn zijkant op kan slaan, dan neemt hij nog minder ruimte in beslag.

Vouwwagens kun je goed verkopen

Vouwwagens zijn waardevast

Wat wel fijn is, is dat vouwwagens best waardevast zijn, als je ze tweedehands wil verkopen dan krijg je er nog een leuk bedrag voor. Dat is weer fijn om in een nieuwer model te steken, daar moet ik hier thuis alleen nog iemand van overtuigen.
Maar dat wij een Cabanon hebben gekocht wil niet zeggen dat dat de beste is! Het is een vouwwagen in een wat “lagere” prijsklasse. En nee, ik vind het niet goedkoop! Maar er zijn ook vouwwagens waar je nieuw € 20.000,- voor neer moet leggen en dat is dan het instapmodel van dat merk. Ik kijk vol bewondering naar al die vouwwagens en hoe ieder merk heeft nagedacht over slimme dingen. Ik vind het een mooi wereldje. En we sparen nog even verder… wie weet kunnen we ooit een vouwwagen met een easypack system kopen…

Een vouwwagen kopen

Jouw zoektocht: hoe vind je de beste vouwwagen?

Ben je nieuw in de vouwwagen-wereld en wil je weten wat er bij je past? Je kan een aantal fora afgaan, daar zijn meerdere mensen die daar de vraag hebben gesteld “wat is nou een fijne vouwwagen”, de antwoorden zijn zo uiteenlopend. Het is belangrijk om even op een rijtje te zetten wat je vakantiewensen en bestemmingen zijn. Uit hoeveel personen bestaat je favo reisgezelschap? Iedereen wil wat anders uiteraard. Wat ik je aanraad is ga eens naar de wat grotere kampeerwinkel en ga eens kijken. Ga eens voelen. Wij vonden het fijn om 2 2-persoonsbedden te hebben zodat wij en de kids in een degelijk bed liggen en goed kunnen slapen, dicht bij ons. Als de kids wat ouder zijn, vinden ze het waarschijnlijk ook heel erg leuk om op een luchtbedje wat verder van papa en mama af te liggen. Daarmee wil ik zeggen, je wensen en eisen veranderen ook met de jaren mee.

Dus ga je eens verdiepen in de vouwwagentermen: dubbelklapper, enkelklapper, snelklapper, (je klapt wat af met een vouwwagen) bermkeuken en verdiep je eens in wat voor merken er allemaal zijn. Je hebt ook plekken waar je een vouwwagen kan huren om zo eens te kijken of het iets voor je is. En vergeet marktplaats niet in de gaten te houden!

Ook leuk om te lezen!

Schrijf een reactie