Home » Kamperen en wij

Kamperen en wij

door Marleen
Tent stacaravan of vouwwagen

Wij zijn geen doorgewinterde kampeerders. Zo het hoge woord is eruit! Ik wil graag bloggen over kamperen omdat ik altijd op zoek ben naar dat handige dingetje of dat fijne stoeltje…

Wanneer ben je een doorgewinterde kampeerder?

Maar wij zijn dus geen doorgewinterde kampeerders. Wanneer je een doorgewinterde kampeerder bent? Geen idee… Mijn beeld daarbij: die mensen die eruit zien alsof het heel makkelijk is om met 3 jonge kinderen op een piepklein gaspitje een 3-gangen menu klaar te maken. En met zijn allen op hele kleine kampeerstoeltjes zitten te eten met hun bord op schoot. Ze slapen in een kleine tent met die jonge kids en zijn daarmee continue heel blij. Voor mij loop ik hier al tegen een aantal errors in mijn hoofd aan. Ik wil binnenkijken bij die mensen, ze zullen toch wel iets van een organisatie hebben in hun tent(je). Of hebben ze dat niet nodig…??

Hoe ziet een vouwwagen er van binnen uit

Kamperen met comfort

Nou ik ben dus niet zo’n kampeerder! Ik wil kamperen maar wel een beetje comfort en een soort van georganiseerde tent. Ik ben nu een jaar aan het zoeken naar dat ene inklapbare kastje en dat super fijne stoeltje, waar je in kan chillen maar ook fatsoenlijk mee aan tafel kan zitten om te eten. Of moet ik daarvoor 2 verschillende stoelen meenemen? Ik vind het mega interessant allemaal wat er al is en vooral wat er niet is. Het allerliefste wil ik binnenkijken bij anderen…. Je moet elkaar toch helpen! Ik wil, zoals je op de sociale media bij iedereen zijn interieur van zijn huis kan zien, ook bij tenten, caravans en vouwwagens binnen kijken.

Onze kampeer-situatie

Ik zal je onze situatie uitleggen, of mijn situatie, want ik neem mijn man hierin mee maar die kijkt me best vaak aan en snapt echt niet wat ik allemaal bedenk. Mijn man en ik en onze dochters van 5 en 7 hadden nog nooit echt gekampeerd tot 3 jaar geleden. Met hele kleine kinderen vonden wij het fijn om naar een vakantiepark te gaan of in een stacaravan op een camping te zitten. Maar in de laatste stacaravan hadden we het gesprek al over kamperen en keken we vanaf ons terras naar de caravans, campers, vouwwagens en tenten en welke bewoners er het meest gelukkig uitzagen. We vroegen ons af wat nou het perfecte kampeermiddel voor ons was.

Kamperen-met-comfort

Tent, stacaravan of vouwwagen?

Ik had een oude De Waard tent uit een vorige leven en die zette we op bij mijn ouders op het weiland, onze kindjes waren door het dolle heen! Dus voor 2020 hadden we een stacaravan geboekt in Luxemburg en zouden we gaan kamperen in Zeeland, we waren al bij de Wit geweest om te kijken voor een nieuwe tent (we gingen ook even bij de vouwwagen-afdeling kijken (op aanraden van de verkoper) en daar was een zaadje geplant). Maar dat liep allemaal even anders… mijn man kreeg een bedrijfsongeval en de vakanties konden niet doorgaan dachten we. Luxemburg hebben we toch gedaan, de meiden, mijn ouders en ik, manlief bleef thuis en het kamperen in Zeeland hadden we afgezegd. Ik vond het vreselijk dat we niet met zijn 4en op vakantie konden.

Een vouwwagen it is!

De gezondheid van mijn man was stabiel en ik vond dat hij wel met ons mee op vakantie kon. Dus ik bedacht als we nou een vouwwagen kopen, dan hebben we het comfort van een goed bed en genoeg ruimte voor spullen. Daar begon mijn studie naar vouwwagens. Ik moest hem in mijn eentje op kunnen zetten, ik moest er mee kunnen rijden en hij moest niet al te duur zijn. Op marktplaats kochten we (of ik eigenlijk) een Cabanon Manga van 2 jaar oud (2018). En in de laatste week van de schoolvakantie gingen we een week op vakantie met de vouwwagen, naar de Achterhoek. En in september nog een weekje naar zee. Wij waren verkocht!

In mijn eentje vouwwagen opzetten

In mijn eentje de vouwwagen opzetten…

De mensen op de camping hadden genoeg vermaak toen wij aankwamen, mijn man zat helemaal in het verband en ik was met YouTube erbij die vouwwagen aan het opzetten met 30 graden. Mensen gingen er eens goed voor zitten, 1 dame werd door haar man naar mij gestuurd met de vraag of ze kon helpen… maar ik moest en zou dit alleen doen. En het lukte, ik was zo trots.

En vanaf dat moment vind ik het heerlijk en hebben we grootse plannen! Maar ik ben dus alsmaar bezig om de tent en onze spullen zo handig en mooi mogelijk te organiseren. En ik ben op zoek naar mensen die dat ook graag doen en een beetje net zo gekkie zijn daarin als ik…

Geen doorgewinterde kampeerders, maar wél genieten

Ik zoek blogs, websites en fora af voor de beste tips en ideeën. Ik ben lid geworden van de vouwwagenclub en iedereen tegen wie ik dit vertel schiet in de lach. Maar op dat forum zie ik wel dat er meer mensen zijn zoals ik! Enthousiast over kamperen en op zoek naar de perfecte omstandigheden (die je zelf in de hand hebt dan).
Dus wij zijn geen doorgewinterde kampeerders, maar wij genieten er wel van!!

Ook leuk om te lezen!

Schrijf een reactie