Home » Mijn behoefte om de tent te organiseren

Mijn behoefte om de tent te organiseren

door Marleen
Tent organiseren op vakantie

Ik ben echt geen super georganiseerd mens, sterker nog ik ben best chaotisch. Maar wanneer we gaan kamperen en met zijn allen in een iets kleinere ruimte leven dan thuis heb ik er wel behoefte aan. Ik wordt erg onrustig van tassen en koffers op de grond waar we met zijn 4en dingen uit trekken en het ook weer terug fli…. leggen. Kan je je voorstellen hoe dat eruit ziet? Of misschien herken je het wel. Ik weet zeker dat hier oplossingen voor zijn en die zijn er, maar je bagage ruimte is toch beperkt dus het moet aan allerlei tegengestelde eisen voldoen. En dan heb je ook nog allerlei verschillende spullen die om verschillende opbergtechnieken vragen. Of maak ik nu van een mug een olifant? Heeft Mary Kondo ook een boek geschreven voor kampeerders, misschien moet ik ze eens vragen of ze dat wil doen! Ik neem je mee in mijn hersenspinsels.

Netjes houden in tent op vakantie

De eisen op een rijtje aan een kampeerkastje:

Laten we als voorbeeld de kleding nemen. Ik neem graag (helemaal als we in nl blijven) van alles mee, lang, kort, dik, dun, badkleding en veel onderbroeken! En dan heb ik het nog niet over beddengoed, handdoeken en badkamerspullen. De kids worden heel blij van een eigen koffer inpakken, dus in het kader van de voorpret go your gang! Maar in de voortent van onze vouwwagen heb ik mijn teen al veel te vaak gestoten aan die wieltjes en als ze dat onderste jurkje nodig hebben ligt alles naast de koffer en het er netjes terug inleggen…. krijg ik ze niet aangeleerd. Maar dat risico heb je ook met een kastje besef ik me terdege! Dus doel voor komende zomer, eigen kastje in orde houden, laten we er een stickerbeloningssysteem aanhangen. Ok, ik dwaal af, dit is geen opvoedblog… waar moet zo’n kastje dan aan voldoen?:

  • Weinig ruimte in beslag tijdens de reis (inklapbaar dus);
  • Veel opbergruimte wanneer het staat in de tent;
  • lichtgewicht;
  • Moet stevig staan en blijven als er vanalles in ligt;
  • het moet op een fijne plek van de tent kunnen staan, zonder onnodig ruimte in te nemen;
  • leuk kleurtje
  • Handig open en dicht
  • Dit is misschien persoonlijk, maar ik wordt blij van handige snufjes…
Kastjes voor in de tent op vakantie

Enkele voorbeelden van handige opbergers waar over na is gedacht! En die voor onze voortent de boel lekker opruimt.

Voortent opruimen

Kastje voor in de voortent: Quesha

Het eerste kastje wat wij kochten voor in de voortent was van Decathlon, die maken leuke spullen voor het kamperen. Ik zou heel graag eens kennismaken met het brein achter deze kastjes. Fijne kleuren gebruikt en er zitten allerlei snufjes en vakjes in, iedere kant van het kastje kan je gebruiken. Zoals een magneetje in deurtje van het kastje zodat het open blijft. Het is een fijn kastje om naast ons keukentje te zetten en voor potten, pannen en voorraad. Afgelopen zomer was het de opslag voor de spullen die thuis in de badkamer staan. In het open vak de toilettassen en shampooflessen, in het vak met het deurtje de handdoeken en theedoeken Bovenop kan je dingen zetten of leggen die je veel gebruikt. Het is super makkelijk op te zetten en het heeft dus 2 buisjes aan de zijkant zodat je wat op kan hangen, het is denk ik bedoeld voor een vuilniszak, maar die hang ik liever buiten. Wij gebruiken hem voor de waszak, zo zien we snel wanneer we weer een wasje kunnen draaien! Dit kastje wil ik voor geen goud meer missen! En hij is echt heel erg stevig. En eenmaal in de opbergzak zijn de afmetingen fijn om achter in de kofferbak, dakkoffer of in de vouwwagen mee te nemen. Ik doe in de zak ook altijd het kleine bijzettafeltje dat ik bij decathlon heb gehaald.

Kleding opbergen in de tent: Bardani kastje

Het tweede kastje dat wij kochten was een Bardani kastje, dat kochten we op vakantie in zeeland omdat we het heel vervelend vonden dat na een dag alle kleding door de hele tent lag. Een kastje van 90 cm hoog en 120 cm breed. Snel op te zetten, donkerblauw wat minder mooi afsteekt tegen het doek van onze voortent. Kids hebben ieder een eigen kant, past best veel in. Een harde koffer als je hem inklapt met een beschermtas. Ik vind hem nog best zwaar om te tillen, maar hij is wel heel plat, wat voor het opbergen in onze vouwwagen ideaal is. Het kastje is heel erg stevig en stabiel. En je zet het in een minuut op. Ik ben erg blij met dit kastje!

Bardani kastje tent camping

Kastje in de vorm van de tent: Eurotrail

Toen kwam ik erachter dat je ook kastjes hebt die met de vorm van je tent meegaan wilde ik die uiteraard voor in onze voortent. Tenten en vouwwagens hebben tegenwoordig de meest organische vormen. Dus als je kastje die vormen volgt kan je je kastje nog verder tegen de wand zetten en neemt het nog minder ruimte in beslag. Misschien gaat het om centimeters, ik heb het niet gemeten, maar het klinkt super Feng Shue! Dus toen ik deze winter in lockdown alles heb gegoogeld om onze vakantie zo perfect mogelijk te maken (zodra het weer zou kunnen) heb ik een kastje gekocht met een gebogen achterkant.

Het kastje is van het merk Eurotrail. Ik begin even met de nadelen: het is een zwaar pakket (8kg), hij heeft een minder mooie kleur (dat is smaak en over smaak…….) en het in elkaar zetten ben je toch nog wel een klein half uurtje zoet mee. Maar als hij staat jongens… hij is 1,40 m hoog, dat is fijn want ik ga liever de hoogte in dan de breedte (jaaa, ook wat mijn heupen betreft). En er kan ongelooflijk veel in! 4 planken en bovenop een plank waar je ook nog wat op kan zetten. En aan de zijkant vakjes waar je van alles in kan stoppen. Dus qua inhoud echt een topper! Qua stevigheid vraag ik me af hoe lang hij meegaat. En ik leg er misschien te veel in, de plankjes zijn best diep, dus er kan ook echt veel in! Het frame beweegt ook een beetje, dat komt ook wel door de hoogte, de losse buizen. Maar vooralsnog ben ik er blij mee!

Eurotrail tent kastje

Zoals je ziet zorgen deze 3 kastjes voor een mooi sereen geheel in onze voortent.

Ok, het zijn prijzige kastjes die ik niet eens super mooi vind maar vooral handig. En dat is toch wel veel waard als je op vakantie bent. Bij kamperen is het ineens niet erg dat iets niet mooi is maar wel handig. Is het de investering waard? Ja, vind ik wel. De Mary Kondo in mij wordt er toch gelukkig van en het komt de Feng shui in onze voortent helemaal ten goede!!
Zelfs toen we in Nederland op de camping stonden en we door een hele dag regen met zijn 4tjes in de voortent moesten wonen, was het fijn dat alles zijn eigen plek had.

Ook leuk om te lezen!

Schrijf een reactie