Home » Mijn doelen voor 2022 | Ondernemer, mama en buiten zijn

Mijn doelen voor 2022 | Ondernemer, mama en buiten zijn

door Marleen
Doelen 2022 naar buiten

Ok, ben je dat allemaal of wil je dat allemaal? Ik ben het allemaal, denk ik. Nou ja, ondernemer weet ik zeker want ik heb afgelopen voorjaar mijn baan opgezegd en ik sta ingeschreven bij de kamer van koophandel en ik krijg betaald voor de fotografie-diensten die ik verleen. Mama weet ik ook zeker, ik kan het me nog levendig herinneren hoe dat avontuur begon! En buiten zijn, ja dat wil ik heel erg graag! Maar het gebeurd maar al te vaak dat ik een dag achter de computer zit en dat ik opgeslokt word door de gebeurtenissen in de dag en ik een dag niet buiten ben geweest. Niet bewust buiten dan he, wel van de voordeur naar de auto en terug.

Schermtijd

Ik heb heel veel schermtijd, ik werk heel veel achter de computer en zonder dat ik het in de gaten heb zit ik zo 8 uur lang naar dat lelijke licht van het beeldscherm te staren. Besef me nu dat dat best wel eens de reden kan zijn dat ik moeilijk in slaap kom ‘s avonds. En toch lukt het me niet om me los te rukken van het scherm en even die wandeling buiten te maken. Of ja, lukt niet, ik denk er heel vaak niet aan. Ik moet het gaan inplannen.

Bewust naar buiten

Ik ben ervan overtuigd dat als ik in mijn routine kan opnemen dat ik dagelijks naar buiten ga, een wandelingetje, of even in het bos zijn. Dat me dat gaat helpen in het ondernemerschap en ook in een leukere mama zijn! En als ik dan in het bos ben, dan denk ik vaak, ik zou mijn laptop hier mee naartoe moeten nemen. Laatst heb ik hardop plannen gemaakt om een kantoor in het bos te bouwen. Dat zou toch gaaf zijn, een tiny house, met stroom, water, internet. Wc hoeft niet, ik ga wel achter een boom zitten, als niemand kijkt…

Op een plek waar niemand komt, dat ik me niet bezig hoef te houden met andere mensen. Maar dan zit ik in het bos en nog steeds achter een scherm. Misschien moet ik eens nadenken hoe ik mijn schermtijd kan beperken. In plaats van hoe ik mijn schermtijd kan verplaatsen. Hmmm… mooie inzichten. Maar even terug naar de realiteit, hup die wandeling inplannen!!

Kamperen met kinderen

Investeren

We maken de balans op aan het einde van het jaar. Welke investeringen heb ik gedaan en welke investeringen wil ik gaan doen in 2022? Heb je geld geïnvesteerd? Waarin? In jezelf? Heb je tijd geïnvesteerd in jezelf? Moeilijke vragen om te beantwoorden. Maar ik vind het fijn om me wel heel bewust van deze investeringen te zijn voor het nieuwe jaar. Naar buiten gaan en inplannen! Daar komt mijn creativiteit op gang. Wandelen, meer wandelen. Of op de fiets… dat kan natuurlijk ook.

En wat zijn jouw doelen voor 2022?

Schrijf een reactie